De dinslach 2021

Dinslach 23 november 2021.
"Even het nummer aan Jeroen Smeenk vragen," zegt penningmeester Frits Frijlink. Secretaris Henk Casteel, die denkt dat Frits het nummer gaat vragen vanwege de contributie, zegt dat potentiële nieuwe leden eerst drie keer gratis mogen meedoen. "Ja," zegt Frits, "gratis meedoen, maar niet gratis drinken!"

Dinslach 16 november 2021.
Na zijn remise tegen Hans Hertgers zegt Henk Casteel tegen de analisten rondom zijn bord: "Ik had beter de dame niet op de diagonaal van de koning kunnen zetten." "Henk houdt wel van een avontuurtje", gniffelt Carlo Buijvoets. Fluistert Henk: "Ssst, niet thuis vertellen."

Dinslach 9 november 2021.
"Gôh, hebben jullie spatschermen?", ziet een Lonneker-speler bij binnenkomst. René Rouwhorst: "Ja, en wij zijn blij dat corona weer oplaait, kunnen we ze eindelijk weer gebruiken."

Dinslach 2 november 2021.
Voor zijn partij tegen Coen Hilbrink wil René Rouwhorst de klok instellen, maar het ding doet het niet. Nadat hij hem geopend heeft, ziet René dat ie van binnen helemaal geoxideerd is. "Die is een tijd niet gebruikt," zegt Henk Casteel die net passeert. "Of iemand heeft heel lang nagedacht," veronderstelt Coen.

Dinslach 26 oktober 2021.
Nog nooit was er zo vroeg op de avond zoveel aandacht voor één partij. Als een zwerm bijen op een pot honing stortte iedereen zich om amper kwart over acht op de tafel van Hans Hertgers en Jos Barendregt, nadat Hans gierend van het lachen riep: "Dat is theorie, dat had jij moeten weten!"

Dinslach 19 oktober 2021.
Het was de week van de coronabesmette tegenstander van Jos Barendregt in Nijverdal. Alle acht TSC'ers testen gelukkig negatief, maar juist degene die zich het dichts bij de brandhaard had bevonden, maakte het minst ophef: "Zo'n delta variantje kan mijn koningsvleugel wel aan!"

Dinslach 12 oktober 2021.
Hans Hertgers, de Hans met de hogere rating, zegt na zijn verloren partij in de 4e ronde van de Taverne Beker tegen Hans van Bremen, die zojuist heeft gewonnen: "Jij hebt de naam Hans hooggehouden." Zegt de andere Hans: "Ja, nu ben jij tweedehan(d)s!"

Dinslach 5 oktober 2021.
Na het 5,5-0,5 debacle op maandagavond tegen Voorst vertelt Kees Kuijk de volgende dag op de clubavond: "Ik zeg tegen mijn tegenstander: de volgende keer zullen we genadeloos terugslaan." Zegt Wobbe de Vries, die dit aanhoort: "Wie wou je daarvoor meenemen dan?"

Dinslach 28 september 2021.
Dick van de Griendt, die door omstandigheden nog niet vaak op onze nieuwe locatie is geweest, loopt al zoekend heen en weer op de gang. Vraagt Frits Frijlink: "Wat zoek je? Een stofzuiger?"

Dinslach 21 september 2021.
In zijn partij tegen Hans van Bremen gaat Henk Casteel de bietenbrug op, en verliest daarmee zijn ongeslagen status. Laurens de Vries informeert belangstellend bij Henk naar de uitslag van de partij waarop Henk bijdehand antwoordt: "Ik heb kunnen voorkomen, dat ik volgende week tegen Jos moet!"

Dinslach 14 september 2021.
Kees Kuijk en Jan de Boer leden beiden vorige week, met alle respect voor de tegenstander, een onnodige nederlaag en waren daardoor deze week aan elkaar gekoppeld. De teleurstelling was nog duidelijk van de gezichten af te lezen. In plaats van elkaar aan het begin van de partij "succes" of "prettige partij" te wensen, zeiden beiden in koor: "Sterkte".

Dinslach 7 september 2021.
Jan de Boer analyseert zijn verloren partij tegen Gerard Hazelaar als volgt: "Ik heb het al vaker gezegd: schaken is hartstikke mooi, maar het moet niet op werken gaan lijken!"

Dinslach 31 augustus 2021.
Onze jongste telg, Laurens de Vries, na een avondje snelschaken om de Dijkhuis Bokaal: "Ik heb nooit veel geluk bij de dames, maar vanavond veroverde ik er twee!"

Dinslach 8 juni 2021.
Nadat Coen Hilbrink zijn koning heeft omgelegd, zegt hij: "Kan niet heugen, ooit van jou te hebben gewonnen." Henk Casteel slaat zijn notatieboekje er op na en zegt verzachtend: "De laatste keer dat ik van je won was in 2019, daarna niet meer ...," en met een grimas, " ... tegen jou gespeeld!"

Dinslach 1 juni 2021.
Het is al eens eerder gememoreerd dat Rien van Hattum weinig tijd verbruikt tijdens zijn partijen in de interne competitie. Maar dit keer was het opgevallen, dat Rien in het begin van de partij veel meer tijd had verbruikt dan zijn tegenstander Coen Hilbrink. Zegt Rien bijna verontschuldigend: "Ik was even naar het toilet!"

Dinslach 25 mei 2021.
Na vijfenhalve maand is de 'muis' weer vervangen door 'hout', en voor Tjeerd de Jong is het zelfs acht maanden geleden dat hij voor het laatst hout sprokkelde. Geen wonder dat hij de stand van de ranglijst niet kent. "Je hebt zojuist de koploper verslagen", wordt hem toegefluisterd door een omstander. "Is dat zo?", reageert Tjeerd enigszins verbaasd. "Ja, Carlo stond wel twee straatlengtes voor." "TWEE straatlengtes? Hoever is dat?" Omstander: "Als je de stand opriep, stond hij helemaal bovenaan het scherm, en moest je een heel eind scrollen om nummer twee te zien!"

Dinslach 4 mei 2021.
Na het zoveelste vluggertje verloren te hebben, spreekt H__kC zijn tegenstandere toe met:

Waarop tegenstander Kakelschaak reageert met: "Ga je weer naar Rhodos, of heb je teveel Griekse wijn gedronken?" H__kC: "Dat is geflicideerd in het Grieks, maar dan zonder tikfouten."

Dinslach 20 april 2021.
Dat er veel tikfouten worden gemaakt in een chatroom is nou eenmaal zo. HansVB meldt zich: "Geodenavond." Reactie ikanlaut: "Zonder die eeste e is het nog leuker, Hans!

Dinslach 13 april 2021.
Omdat H__kC vorige week Kakelschaak chatte dat Duvel bij de Deka in de aanbieding was, chat Kakelschaak: "Hallo Henk, goeie tip vorige week!" H__kC: "Smaakt ie?" Kakelschaak: "Smakelijk schaken!" H__kC: "Smakelijk schaken is belangrijker dan winnen!" Kakelschaak: "Wij begrijpen mekaar!" H__kC: "Hoe bedoel je?"

Dinslach 13 april 2021.
OP1 begint op NPO1, en Theo Hiddema is te gast. H__kC zet Lichess op pauze en meldt: "Even Hiddema kijken." Na een grappige opmerking van Hiddema wil H__kC hierover een opmerking plaatsen in de chatbox, maar hij verandert zijn formulering een paar keer waardoor het volgende rommeltje in de chatroom verschijnt: "Hij moet niet de 1e Kamer in, maar het theateriddema moet het theater in." Als H__kC dit ziet, schrijft hij: "Sorry, beetje dubbele tong."

Dinslach 6 april 2021.
Kakelschaak wil ermee stoppen, maar heeft wat problemen met het toetsenbord en zegt: "godd night". Waarop H__kC hem "ook een goddelijke nacht" wenst. "Dat is alleen op de Olympus", reageert Kakelschaak, "en daar ben je nu niet."

Dinslach 23 maart 2021.
De opkomst voor het online-toernooitje 10+2 is om 20.00 uur erg mager. Dit doet Laurens de Vries opmerken: "is de persconferentie nog bezig?"

Dinslach 16 maart 2021.
De dinslach is al vroeg in de avond geboren.
Kakelschaak meldt zich met: "Goeienavond van overzee (Terschelling)."
H__kC: "Hebben ze daar internet?"
Kakelschaak: "Vanavond wel!"
Op dat moment pakt GerardBons zijn eerste nul, want hij meldt: "Asjeblieft Hans, ik zag geen partij."
HansVB: "Ja. een beetje lullig."
H__kC kan het niet nalaten op te merken: "In Deventer niet, zo te horen!"
Reactie GerardBons: "Hahaha."
Jammer, dat je in de chatroom niet kunt zien of het met kiespijn is!

Dinslach 9 maart 2021.
Komt hoogmoed voor de val? Gerard Bons meldt met enige trots in de chatruimte, dat hij drie partijen op rij gewonnen heeft, om vervolgens vijf partijen op rij te verliezen. Wordt hier Gerard over de hekel gehaald? Nee hoor, hij meldt het zelf via de mail als lachje voor de Dinslach als volgt: "na 3 gewonnen potten op een rij kon ik beter gaan dammen."

Dinslach 16 februari 2021.
"Al een avondslokje genomen?" vraagt H__kC met een woordspeling op avondklok aan Kakelschaak. "Ben net met mijn tweede bezig. Bevalt toch wel goed," is het antwoord. "Ga je ongeremd van schaken." H__kC: "Moest ik ook maar eens doen!" Kakelschaak: "Baat het niet het schaa(d/k)t ook niet."


stap terug
terug