21 november 2019 De KNSB heeft de verenigingen gevraagd extra aandacht te besteden aan de landelijke Themadag in Utrecht.

Zie hier het artikel op schaken.nl

De dag is in principe bedoeld voor alle schaakbestuurders, trainers en organisatoren, maar ook anderen die iets van de workshops willen opsteken, zijn van harte welkom. Inschrijving is nog mogelijk tot uiterlijk 28 november.

30 oktober 2019 Henk Onijs heeft na 46 jaar gisteravond afscheid genomen van de club. Problemen met druk in het hoofd noopten hem, met pijn in het hart, te stoppen. Henk was clubkampioen in 1981, was lange tijd teamleider en altijd betrokken bij activiteiten van de club, vertelde voorzitter Carlo Buijvoets in een korte toespraak. Van 1989 tot 2000 was Henk secretaris en in 2011 werd hij benoemd tot trouwlid. Als afscheid overhandigde Carlo hem een VVV-bon, maar hij is altijd welkom op de club.

Henk in 1999 en 2019, niks veranderd!

Henk altijd goed voor een anekdote vertelde dat hij zijn eerste externe wedstrijd in 1955, toen 19 jaar oud, tegen Lochem speelde. Hij zag dat hij de dame van zijn tegenstander kon slaan, maar die was op dat moment naar het toilet. Henk stapte naar zijn teamleider en vroeg hem of hij de dame mocht slaan terwijl zijn tegenstander op het toilet was. Dat mocht, en zo won Henk zijn eerste OSBO partij.

16 oktober 2019 De definitieve indeling van de SOS-competitie is nogal drastisch gewijzigd ten opzichte van de voorlopige indeling. Twello 1 speelt nu in de Klasse 2F met ASV 4, Rhenen 1, Wageningen 2, Theothorne 1, UVS 3, Doetinchem 1 en Veenendaal 2. Twello 2 is verhuisd naar 3C en speelt tegen Voorst 2, Schaakstad 5J, De 7 Pionnen 2, Meppel 3, Schaakstad 3 en Veluws SG 3.

18 september 2019 De OSBO heeft een voorlopige competitie-indeling bekend gemaakt.
Twello 1 is in de 3e Klasse C ingedeeld bij: Veluwse SC 3, Zeven Pionnen 2, Schaakstad 3 en 5, Hoogland 4 en Meppel 3.
Twello 2 is in de 3e Klasse D ingedeeld bij: Het Paard Combinatie 1, ASV 7, Velp 3, Zevenaar 2, Kameleon 1, Schaakstad 4.
Op het verzoek het eerste team in te delen in de 2e Klasse hebben we, hoewel dit wel beloofd was, (nog) niets terug gehoord.

28 augustus 2019 Eén van de belangrijkste wijzigingen van het seizoen 2019/2020 is dat de aanvangstijd van de clubavond met een kwartier is vervroegd. Vanaf dinsdag 3 september start de clubavond voortaan om 19.45 uur.

22 augustus 2019 Johnny Paans (Pallas) heeft het zomeravondschaaktoernooi bij Kriebelz in Terwolde gewonnen. In een spannende finale versloeg hij Wobbe de Vries (TSC) die daardoor zakte van de eerste naar de derde plek. Frank Nelemans (voorheen VDS, nu TSC) nestelde zich tussen de finalisten op de tweede plek door winst op Gerard Bons (TSC), die genoegen moest nemen met de vierde plaats. Johnny won met deze toernooiwinst de door Brasserie Kriebelz beschikbaar gestelde cheque, die hij ter plekke te gelde maakte. Johnny, PROOST!!

8 augustus 2019 Woensdag 14 augustus is Brasserie Kriebelz gesloten. De 9e ronde van Zomeravondschaak wordt hierdoor verplaatst van woensdag naar donderdag 15 augustus. Aanvang 20.00 uur. De 10e, tevens laatste ronde wordt weer op woensdag (21 aug.) gespeeld.

18 juli 2019 In beta versie 0.03 van de Kalender zijn de SOS-speelweken opgenomen. ASV heeft op de planning kritiek geuit bij de bond en een alternatief voorgelegd aan het OSBO-bestuur. De OSBO heeft inmiddels wijzigingen aangebracht en die zijn in deze versie van de kalender opgenomen.

11 juli 2019 Het nieuwe seizoen start op dinsdagavond 27 augustus 2019 met een ledenvergadering om 20.00 uur, daarna wordt de eerste avond snelschaken om de Jan Dijkhuis Bokaal gespeeld.

11 juli 2019 Woensdag 19 juni 2019 is het Zomeravondschaak bij KriebelZ Terwolde begonnen en duurt nog tot en met woensdag 21 augustus. Deelname aan het toernooi is gratis. De winnaar ontvangt een dinerbon t.w.v. € 50,-.